ΥΛΙΚΑ: Κριθαρένια Παξιμαδάκια Πετρόμυλου Γυπαράκη
Για το πέστο: σταμναγκάθι, κουκουνάρι ελαφρώς καβουρδισμένο, 1 σκελίδα σκόρδο, ελαιόλαδο, φλίδες Γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ Γύπας, Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ Γύπας κομμένη σε μικρά τριγωνάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε τα υλικά για το πέστο στο μπλέντερ. Αλείφουμε πάνω στα παξιμαδάκια το πέστο και προσθέτουμε από πάνω ένα τριγωνάκι Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ Γύπας.